Biz Oyuncak & Aktivite Pakolino

Bir kek alır mıydınız?

Bugüne kadar farklı işyerlerinde çalıştım, iki tanesi gerçekten inanılmazdı. Çalışanına değer veren “bugün çalışamayacağım” dediğinde sorgulamayan cinstendi. Yani hayal gibi, ancak gerçekti.

Eğer işini düzgün yapıyorsan, o gün işe gitmeden de sorumluluklarını yerine getireceksen, senin bunu kötüye kullanmayacağını bildikleri zaman nerede olduğunu önemsemezdi. “Bir gün, ben de iş kurarsam böyle olmalıyım” diyordum. Tabii bende iş kurma cesareti yok, o ayrı.

Lise zamanında da anneme bazen “okulu kıracağım bugün” derdim. Yani hem okulu kırar, hem de anneme söylerdim. Şimdi bazen bakıyorum, Irmak yoruluyor. Okulu eğlenceli olsa da, gerçekten sabah uyanmakta zorlanıyor. O zaman öğretmeninden Irmak’ın haberi olmadan çaktırmadan izin alıyorum ve o günü anne kız günü ilan ediyorum.

Geçen hafta yine onun evde kalmak istediği günlerden birinde, beraber karşıya, Avrupa yakasına geçtik. Önce güzel br kahvaltı yaptık. Güzel kahvaltı dediğim, tost yedik. Kahvaltıyla arası olmadığı için tost bizim için en güzel kahvaltılardan biri. Ardından da City’s Alışveriş Merkezi’ne gittik. İşte bu sürprizdi cimciriğe. Orada Le Creuset mağazasında Pakolino etkinliği yapacağından habersizdi. (Bu link ile ilk kutunun 19 TL olduğunu, aboneliklerde de indirim olduğunu hatırlatayım hazır yazmışken…) İçeri girip de çocukları ve aktivite kutularını görünce çok sevindi. Bir de üzerine cupcake yapacaklarını öğrenince daha bir mutlu oldu. Komiğime gidiyor çünkü en sevdiği şeylerden biri kek çırpmak. Geçen gün evde kendini öyle bir kaptırdı ki miksere gerek kalmadı resmen!

IMG_2827
Çocuk kek karıştırıyor, anne fotoğraf çekiyor. 🙂

Oradan çıktıktan sonra da arabada şekerleme yapıp, enerji topladı ve doğru sahile gittik. Paten kayacaktık, tam arabayı park ederken yağmur başladı. Biz de arkadaşlarımızla buluştuk. Akşam yemeğini de yedik. Ve baktım ki, ertesi gün okula daha istekli gitti. Daha hevesliydi, özlemişti de.

Kısa molalar vermek onun da hakkı diye düşünüyorum. Nasıl ki ben bazen her şeyi bir kenara bırakmak, o gün kısa bir mola vermek istiyorsam, o da bunu yapmalı. Hazır ilkokula başlamamışken, hazır devam zorunluluğu yokken, hazır ders yerine eğlence varken… Bir durup dinlenmek onun da hakkı. Hem de en büyük hakkı. Bir kez daha böyle yazdığımda “sorumsuz anne” damgasını yemiştim. Biliyorum kendim, sorumsuz değilim, alınmaya niyetim yok yazılanlara. Ufak, keyifli kaçamakları seven bir anneyim diyeyim. Annem gibi. 🙂

Öyle içimi dökesim geldi. Zaten okulların kapanmasına az kaldı. Hatta biz kapanışı beklemeden gideceğiz. Şimdi o da mola istemez diye düşünüyorum. Ancak yine de sağım solum belli olmaz İkizler burcu bir anne olarak, kesin konuşmayayım… 🙂

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Devamı

post-image
Biz

Çok içimden geldi…

Yıl 1999, 21 yaşındayım. Sabah Gazetesi’nin Bayan Sabah ekinde köşe yazıyorum. Sunulan fırsata bakar mısınız? (Gerçi herkese sunulmuyordu, kendimi de ezmeyeyim şimdi burada…) Aylarca...
devamı