Aşağıda bir arkadaşımın başına gelen olayı noktasına dokunmadan paylaşıyorum. Sezonunsonfirsati.com hakkında… Siz siz olun, oradan bir şey almayın!
Geçen gün facebook’ta www.sezonunsonfirsari.com’un un reklamı çıktı karşıma. Girip baktım, new balance, reebok falan var ve acayip paralara..
128 tl’ye 3 ayakkabı aldım. Ürün görselleri acayip güzel.. Ertesi gün beni aradılar ve ürünleri teyit ettiler. Yarın elinize geçer dediler.
Neyse bugün ofis tam bir dandiniydi. Toplantı vardı, temizlik yapan biri vardı ve sürekli kargo geldi. Bir kargo da ayakkabılardı.
Ama tam teslim alırken bir de telefon çaldı ve ben telefon ile konuşurken teslim aldım ve kredi kartıyla kapıda ödedim.
Aaahhhh kafam aaahhhh… Ama nerden bilirdim başıma gelecekleri? Sonra açıp bir baktım ki ayakkabılar rezalet (bildiğin rezalet ama) Ve birinin rengi yanlış. O zaman sitedeki tel numarasını aradım.
Önce meşgul çaldı. 5 dk sonra açılmadı. 5 dk sonra yine meşgul, 5 dk sonra yine açılmadı. Bu arada fark ettim ki kutudan fatura çıkmadı! Sitedeki mail adresine mail attım, böyle bir adres yok diye hata geldi. Sitedeki iletişim formunu doldurdum, tık yok. Artık durumu aydığım için yavaş yavaş delirmeye başladım tabi.
Dün beni arayan numarayı buldum ve aradım. Beni aradığına neredeyse emin olduğum sese sahip kadın açtı. Neresi diye sordum, kişisel hat dedi. Durumu anlattım ve bu numaradan arandığımı söyledim. Bunun şirket hattı olduğunu ve konuyla ilgisi olmadığını söyledi. Peki bu numaradan beni sizin telefonunuzla biri aramış o zaman çünkü ben numara tarafından aranarak sipariş onayı alındı dedim.
Size getiren kargo firmasını arayın dedi. Ben bir keresinde öyle yapmıştım, aras kargo idi ve hemen gönderen firmanın bilgilerini bana verdiler dedi. Ben de tamam ben yasal yollara başvuracağım ve bu telefondan arandığım için kendisinin de telefon numarasını avukatıma vereceğimi söyledim ve kapattım.
Sonra hemen gelen kutuların üzerine kargo firmasının adına baktım.
Bir de ne göreyim, kargo firmasına dair en ufak bir ibare yok!!! Kutuların içine konduğu poşetler düz bir renk, üzerindeki etikette gönderenin sadece adı yazıyor “SİYA MODA” ama adresi yazmıyor. Sadece bizim adresimiz yazıyor tabi haliyle.
Düz bembeyaz bir etiket. Herhangi bir kargo firmasının adı sanı ibaresi yok yok!! Hemen internette araştırdım SİYA MODA’yı. Karşıma ilk çıkan sikayetvar.com‘daki br giriş. Paketin Aras Kargo olduğunu söyleyen biri tarafından getirildiğini ama parayı çekenin başka bir firma olduğunu söylemiş.
Tesadüfe bak ki beni arayan numaradaki kadın da aynen bunları söylemişti!!!
Biraz uzun oldu ama sonuç şu: gayet aymaz bir biçimde dolandırıldım!!! Acayip öfkeliyim ve bunun bir karşılığının olması gerektiğini düşünüyorum.
Haksız mıyım???