Biz Cimcirik & Ben

Tan Sağtürk Akademi Cadde’deydik



Bundan  yaklaşık iki ay kadar önce çok yakın bir arkadaşımla (ilkokul arkadaşım, 29 yıl) buluştuk, kahve içiyorduk. Yaşlar, 35. Haftada bir gün Bağdat Caddesi’ndeki Tan Sağtürk Akademi’ye “yetişkin balesi”ne gittiğini söyledi. Tepkim “nasıl yani” oldu haliyle 🙂 Hatta gözümde biz yaşlardaki hatta daha büyük kadınları tütüyle canlandırmadım değil. Çocukluğundan beri baleyi çok seven ama eğitimini almayan arkadaşım çok keyifli olduğunu, vücudunun giderek esneklik kazandığını, herkesin “yapabildiği kadar” katıldığını anlattı. Çok da yakınında olduğumuz için “hadi gel konuşalım” dedim. Çünkü hem ben gitmek istiyorum hem Irmak’ın modern dans yapmasını istiyorum. Evet önceliğim baleden ziyade modern dans. Akademi’nin ortaklarından Fatoş Hanım ile uzun uzun konuştuk.  En küçük sınıf 2010 doğumlular içinmiş. Önce bale eğitimi alıp sonra modern dansa geçiliyormuş. Fiyatı da sandığım kadar uçuk gelmedi bana (3 aylık kurs 800 TL + KDV), demo dersi için randevu aldım. Ancak Irmak Hanımcım, demo dersine gitmek istemedi. Hemen okulu aradım. “Sakın zorla getirmeyin, baştan soğuk başlar ve hiç sevemez” yanıtını alınca, doğum gününü beklemeye karar verdim. Ama aklım da kalmadı değil…
Ah o önyargılar
Tabii güzel haber, doğum günün beklememize gerek kalmadı. 12 Ocak Pazar günü, okulda anne bloggerlar için minik bir buluşma düzenlendi. Okul kurucuları ile birlikte Tan Sağtürk de oradaydı. Ülkemizde baleye ön yargıdan, balenin kişisel gelişimine katkılarına kadar her şeyi konuştuk. Aklımıza takılan her şeyi sorduk. Şu bir gerçek ki bale insana çok şey katıyor. Herkesin aklına ilk başta “zarafet” gelse de disiplin, otokontrol sağladığını da eklemek gerek. Ah bir de erkeklerin bale yapmasına önyargı ile yaklaşılmasa. Tan Sağtürk “bunu ben bile kıramadım” diyor, ki sonuna kadar haklı. Bizim ülkemiz baleyi onunla sevmedi mi? Erkeklerin de bale yapacağını o ispatlamadı mı? Peki neden bu önyargı hâlâ ve hâlâ devam ediyor? Bu konuya burada girmek istemiyorum, fakat kesinlikle tartışılması gerektiğini düşünüyorum.


Biz sohbet ederken harika bir öğretmen de çocuklarla dans etti, bale yaptı. Bizim cimcim oraya giderken “çocuklarla oturmayacağım, dans etmeyeceğim, hep yanında duracağım” diyordu. Ama herkesi sınıfa girerken görünce koştu girdi derse. Pembe taytını ve krem rengi tuniğini de kendisi seçti, bale için uygunmuşmuşmuş!)
Şimdilik çok sevdi ama yine de demo dersine götüreceğim.İş ciddiye bindiğinde bakalım ne yapacak? Tek endişem şudur ki, zaten her gün okula gidiyor. Bir de cumartesi günleri de günü fikslersek bunalır mı? (Aynı tempo bende olsa ben bunalırdım da ondan bu düşüncem.) Şimdi benim iş durumum da net değil. Evden çalışmaya devam edersem hafta içine alırım bale dersini ve böylece hafta sonunu boş bırakmış olurum. Şu anda aklıma tek gelen çözüm bu. Birkaç haftaya da netleşecek zaten.
Birkaç dakikada anlaşılıyormuş
Tabii hazır Tan Sağtürk’ü bulmuşken başka sorular da sorduk. O da 3,5 yaşında bir kız babası. Eşi Rus. Minik, okulda Fransızca öğreniyormuş, anne Rusça konuşuyor, baba Türkçe. Bebekliğinden beri de televizyonu sadece İngilizce seyrettirdikleri için İngilizcesi de varmış. Hayran kaldım işte bu disipline. Sağtürk kızını bu yıl baleye başlatacakmış… Hatta alakasız bir bilgi ama, daha odaları da ayırmamışlar…
Biz tabii “çocuklara bakınca hemen anlıyor musunuz baleye uygun olup olmadığını” sorusunu yöneltmeyi de ihmal etmedik. Bunun için birçok kriter varmış. (Keşke şu anda uygulanan yöntemin adını hatırlasaydım ama maalesef…) Ama her baleye başlayanın da ileride balerin olacağı garantisi yok tabii. Kilolu bir çocuğun bale yapamayacağı düşüncesi de gayet yanlış. O kadar istiyorum ki Irmak’ın böyle güzel bir eğitim almasını. Bale öğrensin, ufku genişlesin, aynı zamanda baleyle beraber müzik eğitimi de alsın, ki bu zaten beraber oluyor (minikler baleyle beraber Orff eğitimi alıyor).

Bilgi almak için
Akademi sadece bale ile de sınırlı değil. Müzik dersleri, modern dans, zumba, yoga, pilates, yaratıcı drama, resim, fotoğrafçılık bile var. Ben hazır çenem düşmüşken yazdıkça yazarım. En iyisi fazla uzatmadan durmak J
Siz en iyisi http://okul.tansagturkakademi.com adresinden bir bakın…

Tan Sağtürk Akademi – Bağdat Caddesi
Bağdat Caddesi No: 325/2 Erenköy İstanbul
Tel: 0 216 408 12 02-03 | Mobil: 0 546 408 12 03
cadde@tansagturkakademi.com





1 Yorum
  1. Müge Ç. 10 sene ago
    Reply

    ben karanlıkta dıyaloga gıttıgım ıcın yetısemedım 🙁 ama bu yavrular neden foto cektırmeyı sevmıyorlar anlamıyorum bende kızımla dogru durust bir foto yakalayamıyorum

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Devamı

post-image
Biz

Çok içimden geldi…

Yıl 1999, 21 yaşındayım. Sabah Gazetesi’nin Bayan Sabah ekinde köşe yazıyorum. Sunulan fırsata bakar mısınız? (Gerçi herkese sunulmuyordu, kendimi de ezmeyeyim şimdi burada…) Aylarca...
devamı